We keep you posted Blog : Interview met Pieter Muylaert nav het partnership tussen TOPO IMMO en Vela Co-Pilot
Pieter, hoe kwam jij in de vastgoedmarkt terecht en waar sta je vandaag ?

De bouwwereld is me vanaf mijn jeugdjaren met de paplepel in de mond meegegeven. Mijn vader, die zelfstandige was in de bouw en als hobby bouwpromotor was,  zorgde ervoor dat ik vanop de zijlijn kon meevolgen hoe alles qua bouw- en projectontwikkeling verliep. Mijn passie voor vastgoed is toen ontstaan en heeft me nooit meer losgelaten.

Na mijn studies en de eerste stappen in het professioneel leven te hebben gezet, startte ik het Landmeetkantoor TOPO-IMMO, nu acht jaar geleden. TOPO-IMMO focust zich op verschillende onderdelen, verkoop en verhuur van residentieel vastgoed, verkoop van nieuwbouwprojecten en alle topografische activiteiten. Sinds de start van TOPO-IMMO heb ik er steeds op toegezien dat de teamleden binnen de organisatie zich kunnen concentreren op datgeen waar ze goed in zijn. Mijn persoonlijke focus ligt op het continu optimaliseren en digitaliseren van ons kantoor,  met het oog op een goede customer journey.

Vorig jaar kwam ik in contact met Olivier Lanckriet van Vela Co-Pilot. Ik werd uitgedaagd om een idee, dat al een tijdje in mijn gedachten aan het broeden was, uit te schrijven alsook de missie, visie en strategie van TOPO-IMMO verder vorm te geven.

Het Vela Co-Pilot team stelde mij  de juiste vragen en daagden mij uit om het idee veel verder te bekijken en sneller te gaan implementeren. We sloegen de handen in mekaar en richten samen HubR op.

Momenteel zijn de grootste denkoefeningen voorbij en gaan we concreet aan de slag om wat begon met een idee om te zetten in de praktijk.

Welke verandering is er momenteel in de vastgoedmarkt ?

Momenteel zien we in de vastgoedmarkt een fenomeen dat zoveel mogelijk processen worden gedigitaliseerd, de marketing van een huis verloopt zo goed als volledig online,….
De vastgoedeigenaar wenst een persoonlijke aanpak en verwacht van een verkoper dat hij/zij steeds bereikbaar is, veel feedback geeft en voldoende referentiepunten heeft in de buurt. Ook willen zij tijdens het verkoopproces steeds de verschillende stappen kunnen volgen.

Wat ik ook opmerk is dat de vastgoedeigenaar contact opneemt met zijn verkoper op verschillende manieren (mail, sms, telefoon, messenger, whatsapp, chatbox,…), het is voor de verkoper dus niet evident om alle mogelijke kanalen stipt op te volgen hoewel de vastgoedeigenaar graag instant feedback krijgt.

Anderzijds zien we ook binnen de vastgoedmarkt dat vele grote vastgoedbedrijven consolideren of gaan samenwerken, de kleine spelers blijven jammer genoeg achter.
Het is naar mijn mening belangrijk om ook mogelijkheden te bieden aan de kleine spelers en ervoor te zorgen dat zij de volgende stappen in hun groeiproces kunnen zetten.

Welke rol wil jij daar in spelen met HubR?

Met HubR willen we een netwerk van vastgoedexperten (landmeter-experten, vastgoedmakelaars, syndici, rentmeesters, bouwpromotoren,…) samenbrengen in een hub waarbij elke vastgoedexpert ervoor zal kunnen kiezen om zich te focussen op zijn of haar kwaliteiten. Door de HubR tools ter beschikking te hebben kunnen zij hun sterkte gebruiken om dichter bij de klant te staan en dit te combineren met de kracht van digitaal. We hebben de ambitie om 200 vastgoedexperten te centraliseren in het HubR eco-systeem binnen dit en vijf jaar.

De vastgoedexperten die aansluiten bij HubR zullen kunnen genieten van schaalvoordelen en de vastgoedeigenaars die hun vertrouwen leggen in een HubR vastgoedexpert zullen op een innovatieve en unieke manier op de hoogte gehouden worden van hun verkoopproces.

Door de samenwerking met Vela Co-Pilot maak ik gebruik van ongelofelijke kennis, netwerk en ondersteuning en heb ik tegelijkertijd de vrijheid om mijn focus te houden op mijn uiteindelijk doel met HubR, naar mijn mening de perfecte combinatie.

Welk verschil zal HubR maken voor de klant

Er zijn in het HubR verhaal twee klanten, de vastgoedexpert en de vastgoedeigenaar.

Voor de vastgoedexpert bieden we een opportuniteit waarbij hij zijn zelfstandige werking kan behouden zonder te moeten investeren en toekomstgericht toch de mogelijkheid te bieden om als partner toe te treden tot een groter geheel. Hij kan zich onderscheiden van de concurrentie door de innovatieve aanpak en marketingstrategie, prijszekerheid, transparantie en snelheid in verkoop.

De vastgoedeigenaar heeft zo gelijklopende voordelen, namelijk prijszekerheid, transparantie, snelheid en de belangrijkste : hij is op elk ogenblik op de hoogte van de verschillende stappen die HubR aan het uitvoeren is voor zijn pand.

Door de samenwerking met Vela Co-Pilot maak ik gebruik van ongelofelijke kennis, netwerk en ondersteuning en heb ik tegelijkertijd de vrijheid om mijn focus te houden op mijn uiteindelijk doel met HubR, naar mijn mening de perfecte combinatie. Pieter Muylaert CEO Topo-Immo
Volgend bericht Blog : Interview met Tom Vandenbussche, CEO van VELA Group