We keep you posted Blog : Team first or Strategy first?
Eerst wat… dan wie

Ik heb reeds 30 jaar ervaring binnen en buiten onze groep om bedrijven te begeleiden bij reorganisatie, groei, strategie en implementatie. Al 30 jaar verkondig ik: “weet eerst duidelijk wat de strategie is en zoek dan de juiste mensen samen om het te implementeren”. Logisch toch ? Eerst wat… dan wie. Hoe kan je immers de juiste mensen zoeken als je niet de reis kent die moet worden afgelegd ? En toch verloopt het gesprek zeer vaak gelijkaardig. Ondernemers uiten vooral hun bezorgdheid over de competenties die ze te kort hebben. “Als mijn team maar op peil stond, dan kon ik ….” Reeds jaren duw ik ze dan toch door het strategisch proces, vaak voortdurend herhalend dat we zeker ook het aspect people onder de loop zullen nemen. Zeer vaak moet ik optornen tegen de ondernemer die moeite heeft om te denken over een plan, zonder al te weten hoe hij het zal implementeren.

Eerst wie, dan wat...

In zijn boek “Good to Great” komt Jim Collins tot de compleet andere vaststelling. Hij is er, op basis van zijn onderzoek naar het verschil tussen goede en schitterende bedrijven, van overtuigd geraakt dat het Eerst wie … dan wat moet zijn.  Eerst de juiste mensen (en de verkeerde laten uitstappen), dan pas de strategie. Dus voordat visie, strategie, organisatiestructuur of tactiek aan de orde komen, willen we eerst het team selecteren.

We wensen hierbij geen charismatische genie die 1000 helpers nodig heeft. De eerder bescheiden, hard werkende en succesvolle leiders zijn zeer streng in het samenstellen van de ploeg. Daarbij geeft Jim Collins ons drie grote richtlijnen mee:

  1. Als je twijfelt, engageer de mensen dan gewoon niet en zoek verder.
  2. Handel snel als je andere mensen nodig hebt. De enige manier om mensen die presteren te ondersteunen, is ervoor te zorgen dat zijn geen last hebben van mensen die niet presteren.
  3. Zet je beste mensen op de grootste uitdagingen en niet op de grootste problemen. Zorg er met andere woorden voor dat je wel de problemen kwijt raakt en niet de beste mensen.

 

Succesvolle managementteams zijn teams die hard kunnen discussiëren over de beste oplossing maar als één man de rangen sluiten eens de beslissingen zijn genomen.

Interessant, maar wat is het nu ? Plan First of People First ? Ik ga in ieder geval na 30 jaar mijn werkwijze bijsturen en ga voor TEAM FIRST.  Uiteindelijk is de discussie eerder theoretisch en lopen deze zaken in de realiteit wat parallel. De reden om mijn werkwijze te veranderen is omdat ik weet dat het meer comfort geeft aan de ondernemer die dan eerst het antwoord krijgt dat hij wenst.

Dit betekent uiteraard niet dat het plan daarna niet minstens even belangrijk is. De ondernemer die denkt dat alles goed komt als hij een volledig team van witte raven heeft zal ook bedrogen uitkomen. Een hele ploeg witte raven zal hij niet vinden. Zijn plan, systemen en processen zullen sterk genoeg moeten zijn om geïmplementeerd te raken met “normaal getalenteerde mensen”.

Volgend bericht Blog : Do’s and Don’ts bij herstructureren: