Wat doen we?

In de praktijk

VELA helpt en ondersteunt u bij uw toekomstplannen om een champion onderneming uit te bouwen en het bedrijf door middel van een ijzersterk groeiplan en interessante investeringen versneld te laten groeien. 

Als familie

Solide waarde voor u en uw familie

De ondernemer kan door zijn samenwerking met VELA Co-Pilot Fund reeds de helft van zijn opgebouwd vermogen in de onderneming veilig stellen naar zijn familie, terwijl hij daarnaast samen met het team van VELA het bedrijf verder versterkt. Het stelt hem in staat de vruchten van zijn werk te plukken, zonder dat hij uit zijn bedrijf moet stappen.

Als bedrijf

Groei en ambitie omzetten in waarde

De reden om voor een samenwerking met VELA te kiezen is uiteraard niet alleen de prijs maar evenzeer de nauwe samenwerking met het team en de honger om samen die volgende kwantumsprong te nemen!

 

Groei en ambitie moeten gestuurd worden door een duidelijke strategie. Een heldere strategie bepalen in samenspraak met alle partners is een evidente eerste stap. Deze vormt de basis van de samenwerking en geeft een duidelijke leidraad voor alle volgende stappen.

Wij zijn beiden rond de 45 jaar. We hebben ons bedrijf zelf gestart. Vooral door heel hard werk. We beseffen dat, om de volgende groeistap te kunnen zetten, we meer AAN het bedrijf zelf moeten werken dan enkel IN ons bedrijf.

Meten is weten

Strategie is cruciaal

De groeimeter is een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die we samen aanpakken.
Deze is opgedeeld in 10 topics die samen een goed beeld geven over de waarde van uw onderneming. Hierbij worden niet alleen de strategische onderwerpen bekeken maar hebben we ook ruime aandacht voor operationele, commerciële en financiële topics. We combineren deze objectieve topics met uw uniek inzicht in uw onderneming en bepalen samen de doelstellingen die we willen behalen. Mijlpalen die SMART zijn:

 

  • Speficiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdsgebonden
VELA als Co-Pilot laat de ondernemer doen waarin hij goed is. Ondernemen in zijn bedrijf. Agnes Souvagie

Oh yes, let’s do this!

VELA gaat een constructieve open dialoog aan met de eigenaars van het bedrijf dat hierbij een ruime bewegingsvrijheid krijgt en zijn verantwoordelijkheid behoudt. Een klankbord van gelijken.
Een objectief tegenwicht voor de meer emotionele stem die weergalmt doorheen het bedrijf.
VELA Co-Pilot Fund zorgt voor een kritische visie in het bedrijf.

Het team reserveert voldoende tijd om concreet te helpen bij de implementatie van de strategie. Het gaat om daadwerkelijke begeleiding. Zowel commercieel, juridisch als financiële ondersteuning. In een duidelijke rolverdeling.

Verder lezen Waarom Vela?
Samen ondernemers families sterker maken