Wat doen we?

Voor wie?

Vela Co-Pilot Fund beoogt een samenwerking met ondernemersfamilies die bereid zijn om een volgende stap samen te zetten. Families die op deze manier een deel van de waarde van het bedrijf realiseren en op rekening van de familie kunnen zetten. Op deze manier krijgt de ondernemer de vrucht van zijn inspanningen. Het kan helpen de familiale opvolging te regelen en opent tal van andere mogelijkheden.

Ondernemers

Ondernemers met een passie voor hun bedrijf, die er in hart en nieren mee verbonden zijn. Samen met een goede portie gedrevenheid, verkoopkracht en vasthoudendheid.

Denkers

Denkers die – gedurfd, maar onderbouwd – initiatief nemen en risico’s en veranderingen niet schuwen.

Volharders

Volharders die, ondanks een tegenslag op hun pad, toch blijven doorgaan.

Ondernemingen die op basis van de extra impulsen, de ondersteuning van specialisten, het uitwerken van een duidelijke strategie de waarde van het bedrijf verhogen. We realiseren  een combinatie van twee doelstellingen. We maken de familie vermogender en het bedrijf waardevoller.

Vela Group maakt de familie vermogender en het bedrijf waardevoller.

Groei zonder hindernissen bestaat niet!

Het nemen van een nieuwe groeistap, het uitwerken en het implementeren van een duidelijke strategie, het kiezen van het juiste managementteam is geen evidente opgave als je alleen aan de leiding staat.

Veel ondernemers ondervinden dan ook dat ze soms meer bezig zijn met non-core activiteiten dan de echte business van waar alles begon, hun eerste liefde. Daarnaast heeft de ondernemer ook een familie die ze toekomstig financieel veilig wil stellen. Kapitaal uit de onderneming halen is zowel financieel als fiscaal vaak een grote struikelblok. Iedereen weet het, maar het wordt niet altijd graag uitgesproken. Familiale opvolging binnen bedrijven is niet altijd de beste keuze voor de familie.

Investeringscriteria De ondernemer
  • Staat klaar voor een nieuwe groeifase
  • Staat open voor samenwerking
  • Mensen met een win-win partnership model in mind
  • Heeft goesting!
Investeringscriteria Het bedrijf
  • Gezond en matuur
  • Stabiel track record (winst, cash, …)
  • EBITDA vanaf 500k EUR tot 2.500k EUR
  • Groeimarge / toegevoegde waarde mogelijk
  • ‘Verstaanbare’ stabiele sectoren (verkoop, productie, dienstverlening, …)
Verder lezen Ons doel
Samen ondernemers families sterker maken