Onze missie

Samen ondernemersfamilies sterker maken

VELA draagt haar missie – samen ondernemersfamilies sterk maken – hoog in het vaandel.
Als missie ondersteunt ze een groep ondernemers bij de groei van hun familiaal vermogen door de unieke combinatie van diversificatie van hun privévermogen en versnelde waardecreatie binnen de onderneming

 

Ik ben 54, ik werk al mijn hele leven keihard en met veel overgave. Ik mag best fier zijn op mijn bedrijf, mijn familie heeft het goed. Mijn kinderen zijn echter minder geïnteresseerd in het bedrijf. Ik duw deze gedachten voor mij uit, ik doe het veel te graag om nu al over te dragen.
Solide waardecreatie voor u en uw familie

Zelfs wanneer er nog geen familiale opvolging in het vooruitzicht is, kan het interessant zijn met VELA in zee te gaan. De ondernemer kan op die manier reeds een deel van zijn opgebouwd vermogen vrijwaren, terwijl hij samen met VELA het bedrijf verder versterkt. Het stelt hem in staat de vruchten van zijn werk te plukken, zonder dat hij uit zijn bedrijf moet stappen. Door het samen bundelen van interne en externe krachten zal de waarde van de onderneming stijgen. Een dergelijke expansie creëert bovendien extra  werkgelegenheid, welvaart en infrastructuur, waardoor VELA en partners hun steentje bijdragen tot de waardecreatie.

De ondernemer kan door zijn samenwerking met VELA Co-Pilot Fund reeds de helft van zijn opgebouwd vermogen in de onderneming veilig stellen naar zijn familie, terwijl hij daarnaast samen met het team van VELA het bedrijf verder versterkt.

Het stelt hem in staat de vruchten van zijn werk te plukken, zonder dat hij uit zijn bedrijf moet stappen.

Verder lezen Ons DNA
Samen ondernemers families sterker maken